Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

25.8.2020Lifestyle

Ze zákulisí Zdravého stravování: moravská rajčata a speciální pečivo

Jak by Vám naše nutriční specialistka a zakladatelka Zdravého stravování Katka Šimková potvrdila, tak zdravý jídelníček je nejen o pestrosti pokrmů, jejich skladbě, ale také kvalitě použitých surovin.

Zjistit více

 

Některé exotické potraviny do krabiček Zdravého stravování putují přes půlku Evropy či světa, a s tím nic nenaděláme, pokud receptury s danými surovinami nechceme úplně vypustit. Ananas, liči, granátové jablko či rýži u nás, nebo našich sousedů, opravdu nevypěstujeme.

Snažíme se však v rámci možností neustále hledat tuzemské dodavatele, kteří by nám byli schopni dodávat kvalitní potraviny (třeba i podle našich nutričních požadavků). Je to výhodné pro všechny - zelenina a ovoce jsou opravdu čerstvé, protože se sklízí zralé a zachovají si chuť a více vitamínů, podpoříme regionální farmáře a výrobce a snad i trochu snížíme naši uhlíkovou stopu.

Rádi bychom vám nechali nahlédnout do zákulisí a představili vám pár našich vybraných dodavatelů. Je pro nás důležité, abyste věděli, že nám záleží na tom, co jíte. Vše u nás začíná výběrem surovin, ze kterých vaříme.

Moravská rajčata

Odbytové družstvo Čerstvě utrženo pod sebou sdružuje více českých zemědělců, jako je farma v Mutěnicích, Velkých Němčičkách či Kostelci na Hané. Od nich máme zajištěno dodání šťavnatých plodů, které k nám putují v rámci několika hodin a ne dní, jak tomu bývá při převozu zeleniny třeba ze Španělska. Doménou jsou rajčata, která využíváme do teplých jídel nebo pro přípravu salátů či obloh. Borůvky či meruňky slouží pro přípravu smoothie nebo sladkých dezertů.

Speciální pečivo

Pro naše dietní jídelníčky potřebujeme mít zastoupeno i speciální pečivo, které bude splňovat požadavek na vysoký obsah bílkovin a vlákniny, a naopak nižší obsah sacharidů, nebo bude obsahovat zrníčka bohatá na nasycené mastné kyseliny. Proto spolupracujeme s Pekařským mlýnem, který nám připravuje speciální pekařské směsi, podle kterých je pro Zdravé stravování pečen například proteinový chlebík z pšeničných otrub, celozrnné mouky s obsahem lnu, seznamu a slunečnice, nebo proteinové krekry ze sladu a mixu sójového, lupinového a pšeničného proteinu.

Zajímavosti v číslech

Zdravé stravování měsíčně pro přípravu krabiček spotřebuje přibližně 150 tun surovin:

  • cca 1.100 kg čerstvých českých cherry rajčátek Nelinka
  • cca 7.000 kg sterilizovaných drcených rajčat
  • cca 4.000 kg brambor
  • cca 2.100 kg rýže
  • cca 3.500 kg tvarohu
  • cca 4.200 kg jogurtu

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio