INGREDIENCE
- 240 g tmavé tresky
- 240 g malých brambor
- 20 g eidamu 30%
- 10 g vlašských ořechů
- 10 g pistácií
- 8 g olivového oleje
- 6 g čerstvé bazalky
- 6 g nať petržele hladkolisté
- 4 g česneku
- 4 g kešu oříšků
- 2 g olivového oleje
- Cibulka sušená, bazalka sušená, kmín celý, pepř, sůl, koření na ryby
POSTUP
Tresku lehce okořeníme a uvaříme v páře, případně s miskou vody v troubě.
Uděláme pesto. Rozmixujeme pistácie, kešu, vlašské ořechy, čerstvou bazalku, petrželku, česnek (postupně přidávat, aby ho nebylo příliš) a najemno nastrouhaný eidam. Mixujeme dokud nejsou ořechy nahrubo nasekané, pak přidáme olivový olej, sůl a znovu lehce promixujeme.
Brambůrky vaříme 15-20 minut v páře ( nesolit), slijeme a přesypeme na plech. Uděláme marinádu z druhé části oleje, soli, pepře, sušené cibulky a bazalky a kmínu. Pořádně promícháme a polijeme marinádou brambory na plechu. Dáme péct na 180 stupňů asi 15 minut, podle typu trouby.
Pesto dáme na rybu, vedle naservírujeme opečené brambory.