INGREDIENCE
- Tuňák ve vlastní šťávě 80 g
- Chřest zelený 80 g
- Vejce natvrdo 2 ks
- Majonéza 30 g
- Olivový olej 10 g
- Olivy černé 10 g
- Kapary 8 g
- Citronová šťáva
- Pepř hrubozrnný
- Sůl
- + těstoviny, které máte rádi
POSTUP
Uvařit těstoviny podle návodu, máte-li domácí tím lépe. Po uvaření lehce promíchat s olejem či máslem.
Tuňáka slít a umixovat spolu s kapary, citronovou štávou, olejem, majonézou a pepřem. Dosolit podle chuti – pozor kapary jsou samy o sobě dost slané.
Chřest uvařit v páře, zbavit dřevnatých konců, nakrájet. Vejce překrojit na polovinu. Olivy nakrájet na kolečka.
Na talíř servírujeme těstoviny, kupičku tuňákové salsy, posypeme chřestem, olivami a položíme vejce.