INGREDIENCE (na dvě porce)
- červená čočka 60 g (suchý stav)
- cibule 40 g
- mrkev 80 g
- celer 80 g
- drcená rajčata 100 g
- řepkový olej 8 ml
- parmazán 20 g
- těstoviny 140 g
- vývar
- česnek
- oregano, tymián, bazalka, bobkový list, sůl, pepř
POSTUP
Cibulku si nakrájíme na jemno. Mrkev a celer si nakrájíme na kostky. Cibulku začneme restovat na oleji, za chvíli přidáme i celer, mrkev, česnek nakrájený na plátky a přibližně 3 minuty restujeme.
Poté vmícháme čočku, rajčata a bylinky, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Necháme cca 10 – 15 minut probublávat a dle potřeby přidáváme vývar. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti pokrm osolíme a opepříme.
Těstoviny si připravíme dle návodu a smícháme s čočkovou směsí.
Servírujeme do misek, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a můžeme zakápnou kvalitním olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Na jednu porci vychází
- 1655 kJ / 396 kcal
- bílkoviny 17 g
- sacharidy 60 g
- tuk 8 g