INGREDIENCE (na dvě porce)
- krevety s ocásky 290 g
- rýže Arborio (suchý stav) 110 g
- grep 70 g
- cibule 35 g
- víno bílé suché 25 g
- med 12 g
- olej olivový 10 g
- olej řepkový 5 g
- petržel nať
- chilli papričky dle chuti
- kurkuma
- šafrán
- pepř
- vývar masový
- koření
- sůl
POSTUP
Nejdřív si připravíme marinádu na krevety. Chilli papričku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nadrobno nasekáme. V misce si smícháme olivový olej, med, přidáme nasekanou chilli papričku dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme. Následně přidáme krevety a necháme marinovat.
Rozpálíme si pánev a krevety na ní zprudka orestujeme dokud nebudou celé růžové, poté pánev stáhneme z plamene a krevety necháme dojít.
Jako další přijde na řadu risotto. Na pánvi si rozehřejeme olej, přihodíme nadrobno nasekanou cibulku a chvíli restujeme. Přidáme rýži, šafrán, kurkumu, podlijeme vývarem a vínem a necháme na mírném plameni vařit dokud nebude rýže měkká, dle potřeby přiléváme vývar a mícháme. Do hotového risotta přidáme nasekanou nať z petrželky.
Risotto servírujeme pokladené krevetami a grepem, kterým si jídlo můžeme dochutit. Můžeme ještě zasypat čerstvou petrželkovou natí.
Dobrou chuť!
Sdílejte své kulinářské výtvory s hashtagem #receptyzkrabicek a pochlubte se, jak se vám recept povedl.
Na jednu porci vychází
- 1713 kJ / 409 kcal
- bílkoviny 30 g
- sacharidy 52 g
- tuky 8 g