Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Recepty pro gurmánské svačinkové krabičky

 

Zjistit více

 

Tofu pomazánka s ořechy

Suroviny (1 porce)

  • 250 g uzeného tofu
  • 200 g majolky
  • 100 g vlašských ořechů
  • 20 g naloženého křenu
  • jablečný ocet a sůl na dochucení

Postup


Uzené tofu nastrouháme najemno, přidáme mleté ořechy, křen. Promícháme a na závěr přidáme majolku. Poté dochutíme jablečným octem a solí.

Tofu pomazánka s ořechy

Trhané maso se zeleninou

Suroviny (1 porce)

  • pečené maso
  • žampiony
  • paprika žlutá + červená
  • pórek
  • cibule
  • rajský protlak
  • chilli papričky
  • třtinový cukr a sůl na dochucení

Postup


Na oleji orestujeme cibulku, na kolečka nakrájený pórek a nadrobno pokrájené chilli papričky. Pak přidáme pokrájené žampiony.

Upečené maso natrháme a dáme do pánve spolu s rajským protlakem. Nakonec přihodíme papriky nakrájené na nudličky a restujeme na skus. Dochutíme třtinovým cukrem a solí.

Trhané maso se zeleninou

Arašídové máslo s kakaem a mandlemi s quinoa

Suroviny (1 porce)

  • 100 g tvarohu
  • 70 g arašídového másla s kakaem a mandlemi
  • 20 g uvařené quinoy
  • 10 g javorového sirupu
  • 30 ml pomerančového džusu
  • broskev na ozdobu

Postup

Všechny ingredience důkladně promícháme. Namažeme na pečivo a ozdobíme plátkem broskve.

Arašídové máslo s kakaem a mandlemi s quinoa

Avokádový krém s banánem

Suroviny (1 porce)

  • 100 g avokáda
  • 6 g kakaa
  • 5 g medu
  • 80 g banánu
  • 40 g bílého jogurtu
  • 20 g sýru žervé

Postup

Avokádo, banán a med rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Podávat můžeme s celozrnným pečivem.

Avokádový krém s banánem

Kamutový salát s pečenými rajčaty

Suroviny (1 porce)

  • 120 g uvařeného kamutu
  • 30 g žlutých cherry rajčat
  • 30 g červených cherry rajčat
  • 5 g česneku (plátky)
  • 3,5 g kapar
  • 10 g piniových oříšků
  • 15 g cibule (kostičky)
  • 20 g uvařené červené quinoy
  • 15 g vařených červených fazolí
  • 10 g olivového oleje
  • 0,5 g citronového pepře
  • 0,7 g soli

Postup

Rajčata rozpůlíme a vyskládáme na pečicí papír, osolíme, zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Rajčata pečeme při 170 °C přibližně 30 minut.

Na pánvi si zarestujeme cibulku, přidáme citronový pepř, kapary, pinie a orestujeme. Pak přidáme česnek na plátky a opět zarestujeme. Přidáme vařený kamut a za stálého promíchávání přidáme červenou quinou a nakonec i fazole. V závěru dochutíme solí a do směsi přidáme pečená rajčata.

Kamutový salát s pečenými rajčaty

Švestkové šlíšky s mákem, tvarohem a višněmi

Suroviny (1 porce)

  • 100 g sušených švestek
  • 20 g hořké čokolády
  • 10 g čekankového sirupu
  • mletá skořice
  • mák na obalení
  • pokud není určeno dětem, lze přidat rum, který dodá vůni (4 g)
  • tvaroh

  • zakysaná smetana
  • vypeckované čerstvé, nebo mražené višně
  • mango
  • amolin (Rozpustná vláknina, která zahušťuje a tuží za studena. Lze použít i tapiokový škrob, nebo želatinu)
  • mandle
  • máta

Postup

Sušené švestky nameleme na mlýnku na maso. Přidáme rozehřátou hořkou čokoládu. Přidáme čekankový sirup, skořici (případně rum) a vše dokonale promícháme. Tvoříme válečky, které obalíme v máku.

Tvaroh rozmixujeme na vysoké otáčky s mátou a dosáhneme zelenkavé barvy. Do zakysané smetany vmícháme trochu rozmixovaného manga a získáme tak žlutý krém. Pokud nám stačí krém bílý, spojíme jen zakysanou smetanu s tvarohem. Dle chuti můžeme lehce dosladit čekankovým sirupem.

Višně krátce zahřejeme, vmícháme amolin (cca 1 % váhy višní). Šlíšky, višňovou omáčku a krém/y naaranžujeme na talíř a ozdobíme plátky mandlí.

Švestkové šlíšky s mákem, tvarohem a višněmi

Jogurtové muffiny s kokosem a chia semínky

Suroviny (1 porce)

  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 200 g bílého jogurtu
  • 50 g medu
  • 10 g chia semínek

Postup

Do robotu dáme žloutky, med, kokos, bílý jogurt a chia semínka a důkladně promícháme. Do směsi opatrně vmícháme sníh z bílků. Těstem naplníme muffinové formy a pečeme při 170 °C přibližně 20 minut.

Jogurtové muffiny s kokosem a chia semínky

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio