Treska s bylinkami a cizrnou
Suroviny (1 porce)
- 200 g tmavé tresky
- 70 g cizrny v suchém stavu
- 50 g cherry rajčátek
- sůl
- pepř
- čerstvé snítky tymiánu
- citronová šťáva
Postup
Cizrnu si namočíme ideálně den předem, v hrnci ji zalijeme vodou a necháme alespoň 12 hodin bobtnat. Poté ji důkladně propláchneme a povaříme ji s pepřem a větvičkou tymiánu doměkka. Následně cizrnu dochutíme solí a smícháme ji s přepůlenými cherry rajčátky.
Tresku osolíme, opepříme, poklademe snítky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Rybu vaříme v páře cca 10-15 minut. Dáváme pozor, ať ji nevysušíme, ryby si poměrně dlouho drží zbytkovou vodu, a tím pádem po vyndání z páry treska trochu „dojde“.

Směs salátů se sójovými boby a dresingem
Suroviny (1 porce)
- 60 g ledového salátu
- 60 g salátu Lollo rosso
- 50 g bílého jogurtu
- 50 g čerstvé červené papriky
- 50 g čerstvé žluté papriky
- 45 g sójových bobů (suchý stav)
- 40 g červeného salátu Dubáček
- 10 g hořčice
- 10 g černého loupaného sezamu
- 4 g olivového oleje
- citronová šťáva
- med
- pepř, sůl
Postup
Sójové boby namočíme a uvaříme do měkka. Necháme vychladit. Do misky si zatím natrháme omyté saláty a poklademe kolečky nakrájených barevných paprik. Sójové boby nasypeme na zeleninu. Dresing si připravíme smícháním všech zbývajících surovin tj. jogurtu, oleje, hořčice, citronové šťávy, soli, pepře, medu a sezamových semínek.

Ovesné duo
Suroviny (1 porce)
- 98 g mraženého listového špenátu
- 70 g ovsa v suchém stavu
- 42 g mražené kukuřice
- 21 g mraženého hrášku
- 5,6 g loupaných konopných semínek
- 4,2 g čerstvého česneku
- 4,2 g čerstvé pažitky
- 2,8 g olivového oleje
- 0,7 g polníčku
- uvařený zeleninový vývar
- kari
- sůl
Postup
Oves si nejdříve předem namočíme a takto necháme, dokud nám nezměkne. Následně ho budeme připravovat ve dvou barevných provedeních (kari a špenát), takže ho rozdělíme napůl. Nejdříve si nachystáme variaci s kari. Na pánev s trochou olivového oleje dáme kukuřici, lehce ji osolíme a přidáme kari na obarvení. Tuto směs zalijeme trochou zeleninového vývaru a krátce podusíme. Nakonec do kari směsi přidáme oves (1/2), vše zamícháme a znovu podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru.
Špenátový oves si připravíme následovně. Na pánev si dáme trochu olivového oleje a vložíme povolený zmražený špenát. Poté přidáme lehce vývar a následně hrášek. Tuto směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Následně přisypeme ke špenátu oves, vše společně promícháme a opět podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru. Nakonec špenátovou směs posypeme konopnými semínky a čerstvou pažitkou.
Celý pokrm si po naservírování ozdobíme polníčkem.
