Reveň kadeřavá je méně známý název pro rebarboru. Zeleninu, kterou hojně pěstujeme a přidáváme do jídelníčku čím dál více.
Tato až dva metry vysoká vytrvalá rostlina s přízemními listy, které mohou být dlouhé 50-60 cm není na pěstování vůbec náročná. Ke konzumaci jsou vhodné pouze tepelně opracované řapíky listů, z nichž připravujeme pečené dezerty, náplně, ovocné polévky, kompoty nebo zavařeniny.
Rebarbora je zdrojem vitaminu C, B3, B5 a kyseliny listové. Z minerálních látek obsahuje vápník, draslík, mangan, železo a hořčík. Rebarboru nedoporučujeme osobám trpícím revmatismem, dnou, ledvinovými a močovými kameny. To díky vyššímu obsahu kyseliny šťavelové.
INGERDIENCE NA 4 PORCE (na 1 porci 1100 kJ)
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na max. 1cm velké kousky. Smícháme mouky, kypřící prášek, skořici, cukr a špetku soli. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko a nakonec vmícháme rebarboru.
Těsto nalijeme do muffinových forem a posypeme drobenkovou směsí (ovesné vločky a semínka). Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 180 stupňů.