Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pozadí v popředí aneb lidově řečeno „jak zhubnout zadek!“ Pomůže cvičení doma a Zdravé stravování

Každý z nás by chtěl vlastnit pěkné a vypracované pozadí, za kterým se bude radost otočit a nechat mu vyniknout v dobře padnoucích džínách. Naše nutriční specialistka Katka Šimková spojila své síly s cvičitelkou Andy Pavelcovou s FITFAB Strong a vy tak můžete vyzkoušet následující tipy, jak pomocí cvičení doma a zdravého stravování dosáhnout vytoužených křivek.

Zjistit více

 

Začněme u stravy

Pokud se chceme zbavit tuku v jakékoliv oblasti těla, bude potřeba zapracovat na tuku celkově. „Základem je snížit příjem nasycených mastných kyselin, které najdeme především v živočišných zdrojích tuků, ale třeba také v palmovém a kokosovém oleji. Bylo by chybou zanevřít na tuky úplně. Nenasycené mastné kyseliny obsažené v oříšcích, semínkách a rybách nám prokážou skvělou službu,“ říká Katka Šimková.

Bylo by nebetyčnou chybou zapomínat na zeleninu. Množství by mělo odpovídat pěti porcím denně, a to ke každému jídlu. Kromě toho, že zelenina prospěje vašemu trávení, tak rozšíří chuťový záběr pokrmu a barevně dotvoří jeho vzhled. „K ní přidávejte bílkoviny. Vyberte si rostlinné, živočišné nebo kombinujte obojí, ale zařazujte je do každé porce. Nemusíte se bát, že skončíte jen u vajíček. Různých výrobků z obilovin, luštěnin, kvalitních druhů masa i mléčných produktů existuje nepřeberné množství,“ zmiňuje Katka.

Do dvaceti minut po vyšší fyzické aktivitě, nebo svižném cvičení trvajícím hodinu a více byste měli doplnit jednoduché sacharidy, třeba ve formě ovoce. „Podle intenzity cvičení zvolte odpovídající velikost porce. Následovat bude vyvážené jídlo s dostatečným obsahem bílkovin. Nezapomínejte pít. Základem by měla být obyčejná voda, pro obměnu s citrusy a bylinkami, občas zeleninové šťávy. Zlepšíte tím funkci lymfatického systému a zbavíte se celulitidy,“ radí Katka Šimková.

Tip ke stravě: Potřebujete nastartovat metabolismus? Koukněte na stravovací program Protein Extra, pro sportovce pak mohou být skvělou volbou speciální stravovací programy pro sportovce Fit+ a Protein+.

Efektivní cviky

Při cvičení doma si musíme dát pozor na nevhodné zapojování bederních vzpřimovačů, špatné držení zad, přetěžování kloubů nebo na nesprávné dýchání. To jsou nejčastější chyby, jimiž dojde nejen k nesprávnému provedení cviku a snížení jeho účinnosti, ale můžeme si i ublížit.  Cvičit je ideální pomalu, abyste si správně nastavili držení zad a postavení pánve. Výpady, dřepy, zanožování a unožování jsou jen částí širokého spektra možných cviků. Až si správný pohyb a držení těla zafixujete, můžete pokročit k intenzivnějším silovým tréninkům. Inspirativní videa s fitness trenérkou Andy Pavelcovou najdete na https://fitfabstrong.cz/v sekci videa.

Tip ke cvičení, když budete mít prostoj: můžete stahovat hýždě, vždy na 20 vteřin a povolit. Takto se dá posilovat opravdu intenzivně třeba při mytí nádobí, žehlení nebo při čekání na zastávce cestou do práce.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio