Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

28.7.2020Lifestyle

Neobyčejná voda aneb pít je důležité

Pro organismus je nezbytná, ale živina to není. Bez vody bychom přežili šest, maximálně deset dní. Tvoří 60 % našeho těla a jelikož ji stále ztrácíme, musíme ji neustále doplňovat.

Zjistit více

 

Člověk by měl vypít minimálně 40 mililitrů tekutiny na 1 kilogram své tělesné hmotnosti. Při vysokých teplotách i více. Vhodná je čistá voda doplněná citrónem a mátou, čaje, 100% zeleninové a ovocné šťávy ředěné vodou, ale i minerálky. Pocením dochází totiž nejen ke ztrátě tekutin, ale i minerálů.

Mnohdy si chceme dopřát lepší vodu a sáhneme po balených vodách. Díky špatnému skladování to nemusí být lepší volba. Zkuste se podívat na internet, jak je na tom s kohoutkovou vodou oblast, kde bydlíte. Vodárny pravidelně zveřejňují výsledky analýz kohoutkové vody. Možná zjistíte, že si klidně můžete odpustit tahání těžkých pet lahví a vychutnat si vodu z kohoutku. Stačí myslet na to, abyste dali do lednice večer nachladit džbánek s vodou a pak ji dle potřeby můžete ředit na pro vás příjemnou teplotu.

Z obyčejné vody můžeme během chvilky udělat vodu neobyčejnou. Stačí do ní vymačkat kterýkoliv z citrusových plodů, přidat bylinky, nasypat ovoce, či nakrájet okurku. Jahody, maliny, borůvky a rybíz ve spojení s mátou, meduňkou i bazalkou vytvoří z kohoutkové vody během chvilky stylové pití.

Pokud pořádáte letní party, či dámskou jízdu, naplátkujte okurku, přidejte trochu šťávy z ovoce, dejte do pěkných sklenic (mohou být i zavařovačky, které mají pod hrdlem uvázané lýko) a třeba jedlé květy na ozdobu. Je však nutné sáhnout po takových, které nejsou navíc ošetřeny chemickým postřikem. A které květy můžete na ozdobu využít? Třeba levanduli, sedmikrásky, hvozdíky, plátky růží, pampelišky, měsíček, macešky či fialky.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio