INGREDIENCE
- 200 g krůtí prsa
- 100 g cizrna ( suchý stav)
- 100 g meruňky
- 70 g pomerančový džus
- 12 g jarní cibulka
- 10 g med
- 10 g tahini pasta
- 8 g olivový olej
- 2 g petržel
- 0,2 g sušený zázvor
- Citronová šťáva, pepř, sůl, česnek, paprika
POSTUP
Krůtí prsa osolíme, opepříme, orestujeme a dáme dopéct do trouby. Můžeme lehce podlít vývarem.
Předem namočíme cizrnu, uvaříme do měkka, slijeme, rozmixujeme a necháme vychladnout. Ochutíme solí, pepřem, paprikou, česnekem, petrželkovou natí, tahini, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Do pánve vložíme meruňky nakrájené na kostky, zalijeme džusem, citronovou šťávou, medem a dusíme do měkka. Dochutíme zázvorem a přilijeme výpek z masa. Rozmixujeme.