Overnight oats s oříškovým krémem, jahodami a kokosem
Suroviny (1 porce)
- Špetka soli
- 7 g kakaa holandského typu
- 60 g jahod
- 8 g cukru
- 35 g jemných ovesných vloček
- 1,5 g lněného semínka
- 4 g kokosových lupínků
- 5 g lískových ořechů
- 7 g lískooříškového másla 30 ml trvanlivého polotučné mléka
Postup
Smíchejte suché přísady vločky, kakao, lněné semínko, cukr a špetku soli. Přidejte ořechové máslo, pořádně zamíchejte a uložte přes noc do lednice. Do rána se všechny chutě spojí a vločky změknou. Přidejte mléko dle potřeby na doladění konzistence. Podávejte s čerstvými jahodami a ozdobte lískovými oříšky a kokosovými lupínky.

Malinová ricotta s čekankovým sirupem
Suroviny (1 porce)
- 100 g ricotty
- 50 g polotučného tvarohu
- 50 g malin
- 8 g čekankového sirupu
- 5 g mandlových lupínků
Postup
Ricottu rozmixujeme dohladka s tvarohem a malinami. Pár malin si necháme na dozdobení svačinky. Osladíme sirupem a dezert podáváme zdobený mandlovými lupínky a čerstvými malinami.

Těstoviny s mozzarellou, rajčatovým pestem, čerstvými rajčátky a bazalkou
Suroviny (1 porce)
- 70 g těstovin penne (suchý stav)
- 50 g mini mozzarelly
- 10 g parmazánu
- 40 g cherry rajčat
- rajčata keříková, nebo klidně i cherry do pesta
- 20 g sušených rajčat
- 15 g piniových oříšků
- 10 g olivového oleje
- 20 g bazalky (hrst)
- 10 g česneku na pesto 4 g česneku do těstovin
Postup
Pesto připravíme smícháním pokrájených sušených a keříkových rajčat, olivového oleje, strouhaného parmazánu, piniových oříšků, česneku a bazalky. Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na rozpáleném oleji zarestujeme plátky česneku. Přidáme rajčatové pesto, cherry rajčátka rozkrojené na polovinu a jenom zlehka promícháme a chvíli restujeme. Nesolíme, pesto je dost slané už od sušených rajčat. Můžeme zlehka opepřit. Přidáme uvařené těstoviny a zlehka promícháme, aby se chutě spojily. Podáváme s mozzarellou a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Špenátové lasagne s hovězím masem
Suroviny (1 porce)
- 120 g mraženého listového špenátu
- 100 ml trvanlivého polotučného mléka
- 8 g hladké mouky
- 15 g parmazánu
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- sladká mletá paprika
- 10 g másla
- 40 g sýra cottage
- 40 g vejce
- 70 g lasagní v suchém stavu
- 80 g libového hovězího mletého masa (syrový stav)
- 4 g česneku 15 g cibule
Postup
Maso si nameleme, nebo zakoupíme již namleté. Ochutíme solí, pepřem, sladkou mletou paprikou a zarestujeme na pánvi. V druhém kastrůlku si na rozpáleném oleji zarestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, po chvíli přidáme česnek a pak i špenát.
Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme vejce a cottage. Bešamel připravíme smícháním másla, mouky a mléka. Bešamelem budeme těstoviny zalévat v zapékací misce.
Do zapékací misky vrstvíme lasagne, pak špenátovou směs, poté maso a postup opakujeme 2x. Vrch těstovin posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 min.
