Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami, kuskus
Suroviny (1 porce)
- 25 g cibule
- 8 g česneku
- 25 g rajského protlaku
- 5 g medu
- 160 g libového hovězího masa v syrovém stavu
- 3 g dijonské hořčice
- 125 g fazolových lusků
- 2 g bramborového škrobu
- 3 g řepkového oleje
- 55 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
- balzamikový ocet
- sůl, pepř, bobkový list, rozmarýn
- masový vývar dle potřeby
- worchester dle chuti
- nať z hladkolisté petržele na posypání kuskusu
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Maso orestujeme na rozpáleném oleji a po zarestování ho odložíme bokem.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a plátky česneku a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dochutíme balzamikovým octem, protlakem, medem, hořčicí, worchesterovou omáčkou a přivedeme k varu.
- Poté vrátíme maso do pánve, přidáme rozmarýn a dlouze dusíme. Dle potřeby přidáváme vývar. Nakonec zahustíme dle potřeby škrobem a krátce povaříme.
- Kuskus připravíme dle návodu. Podáváme s nasekanou petrželí.
- Fazolky jen zlehka zblanšírujeme a po krátkém povaření vložíme do misky s ledem, aby si fazolky zachovaly křehkost a zelenou barvu.

Restovaný květák se žampiony
Suroviny (1 porce)
- 30 g cibule
- 90 g žampionů
- 3 g řepkového oleje
- 140 g květáku
- 15 g kapie
- 40 g 30% eidamu
- sůl, pepř, majoránka
- čerstvá nať z hladkolisté petržele
Postup
- Květák rozebereme na růžičky a předvaříme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a na mírně rozpáleném oleji orestujeme (ne zprudka).
- Žampiony (velké žampiony rozdělíme na čtvrtky, nebo menší kousky) přidáme k cibulce spolu s květákem a chvíli za občasného promíchání restujeme.
- Nakonec přidáme kapii nakrájenou na kousky a jemně posekanou petrželku. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a směs na závěr posypeme strouhaným sýrem.

Skořicovo-jablečný jogurtový dezert
Suroviny (1 porce)
- 90 g jablka
- 10 g medu
- 5 g slunečnicových semínek
- 2 g dýňových semínek
- mletá skořice dle chuti
- cca 10 ml teplé vody (nebo dle potřeby)
- 190 g bílého jogurtu
- 3 g řepkového oleje
- 8 g rozinek
- 30 g ovesných vloček
Postup
- Jablka očistíme, vydlabeme jádřinec a zhruba polovinu jablek nastrouháme nahrubo.
- Rozehřejeme a spojíme med spolu s olejem. Do směsi pak zamícháme jablka.
- Přidáme vločky, skořici, rozinky a směs semen.
- Podle potřeby přidáme trošku horké vody, aby vznikla lepivá směs.
- Dáme na plech (výška směsi cca 2 cm) a důkladně upěchujeme. Pečeme při cca 180 C podle potřeby (cca 20 – 30 min) do zlatohněda.
- Po vychladnutí pokrájíme a podáváme s bílým jogurtem.

Wrap s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny (1 porce)
- 150 g kuřecích prsou v syrovém stavu
- 60 g ledového salátu
- 4 g řepkového oleje
- 90 g celozrnné tortilly
- 25 g 26% sýru žervé (přírodního)
- 25 g bílého jogurtu
- 3 g hořčice
- 30 g papriky žluté
- 30 g papriky zelené
- sladká mletá paprika
- sůl, pepř, sušená cibulka
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, nebo nudličky, dochutíme směsí cibulky, soli, pepře a mleté papriky a na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme.
- Tortillu namažeme smíchaným jogurtem s žervé a hořčicí, naplníme zeleninou, masem, zavineme a můžeme ještě nechat zapéct v grilu, nebo troubě.

Sýrová paštika s křenem a extrudovanými tyčinkami
Suroviny (1 porce)
- 16 g uzeného eidamu
- 16 g přírodního žervé
- 3 g křenu
- 20 g žitných tyčinek Crispins
- 80 g odtučněného tvarohu
- ředkvičky nebo jiná zelenina dle preferencí
- polníček na ozdobu
- pepř, sůl
Postup
- Žervé vyšleháme spolu s tvarohem a s najemno nastrouhaným křenem. Přidáme najemno nastrouhaný eidam.
- Osolíme, opepříme a sýrovou paštiku dozdobíme polníčkem nebo jinou bylinkou.
- Podáváme s extrudovanými žitnými tyčinkami Crispins a zeleninou.
