Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

17.9.2018

Čas na jídlo

Kdy je ten správný čas na jídlo? Lámete si s tím hlavu? Tak čtěte dál a poradíme Vám, jak každé sousto může pracovat ve Váš prospěch, abyste dosáhli vytoužené postavy a posílili zdraví.

Zjistit více

 
Načasování jídel

JDEME NA TO!

Při dietě si všichni myslí, že se stačí soustředit na to co jíme a v jakém množství, ale zapomínáme na správné načasování jídel během dne. Jdeme se tedy soustředit na to, v jakou hodinu máme jíst tak, abychom urychlili metabolismus a začali optimálně spalovat tuky. Čas berte orientačně a pokuste si vše převést do Vašeho denního režimu.

7:30 ROZPÁLÍME PEC

Proč: Je dokázáno, že k snídani bychom měli sníst více kalorické jídlo než k večeři, kdy může dojít s ukládání přebytečné energie a to přeci nechceme. Ráno spálíte více kalorií a Váš metabolismus funguje naplno. Také prodloužíte pocit nasycení.

Co jíst: Kombinace celozrnných výrobků, kvalitní bílkoviny a zelenina nebo ovoce jsou ke snídani ta pravá volba. Snídejte ovesné vločky. Jsou zdrojem vlákniny a ta nás opravdu zasytí. Dejte si však pozor na přeslazené cereálie nebo instantní kaše. K tomu vejce a miska zeleniny a máte vyhráno. Vajíčka dávno ztratila svojí špatnou pověst. Tak do toho!

10:00 UDRŽ SI HLADINU ENERGIE

Proč: Zdravá svačinka Vám pomůže přečkat čas do oběda, abyste nepodlehli tučnému pokušení.

Co jíst: Co takhle ořechy? Jsou bohaté na zdravé tuky, které Vám prospívají, a právě je potřebujete. Obsahují také vlákninu a minerální látky. Jen to s nimi nepřežeňte, ať si uhlídáte kalorie.

12:00 CO SNÍŠ TEĎ, NESNÍŠ POZDĚJI

Proč: Základem je nepromeškat oběd. Dbát na přísun celozrnných výrobků a nezapomínat na bílkovinu a kopec zeleniny. Je prokázáno že celozrnné výrobky se tráví o mnoho déle než bílé rafinované. Dbejte na dostatečný příjem bílkovin. Jen je potřeba si tuto dávku správně rozdělit během dne do více porcí.

Co jíst: Ryba, kuřecí nebo hovězí maso jsou ideální. Vepřovému maso se nemusíte vyhýbat. Zařaďte ho 1x týdně do  svého jídelníčku, jen se snažte kupovat libové a z ověřeného zdroje.

15:00 UDRŽTE SI HLADINU GLYKOGENU

Proč: Obloukem se vyhněte cukrárně a automatu na tyčinky. Tyto nástrahy na nás číhají za každým rohem. Naproti tomu antioxidanty v bobulovitém ovoci skvěle obohatí Vaší svačinku.

18:30 ZASYŤ SE AŽ DO RÁNA

Proč: Pořádná večeře je zárukou že se v pozdních hodinách nevrhnete na ledničku.

Co jíst: Jako dobrý předkrm může být zeleninová polévka nebo salát bez tučného dresingu. Hovězí maso (krůtí i kuřecí) nebo luštěniny představuje ideální večeři. Je to dynamická kombinace bílkovin s dostatkem vlákniny, která Vás opravdu zasytí.

21:00 HONÍ TĚ MLSNÁ, TAK DOBŘE POPŘEMÝŠLEJ

Proč: Raději nic :) jestli opravdu chcete něco sníst, tak si to pečlivě promyslete.

Co jíst: Před spaním něco lehkého a ideálně na podporu kvalitního spánku. Začněte čajem z Meduňky, když Vás i potom hlad nepřejde, tak si dejte kvalitní bílkovinu. Sýr, tvaroh nebo tuňák a jde se spát.

NEJLEPŠÍ JSOU KRABIČKY

Jestli v tom máte stále hokej nebo nemáte čas zjišťovat co nového do jídelníčku, abyste stále nejedli to stejné, doporučujeme naše krabičky. Hlavu si lámeme za Vás a kuchyň uklidíme také my. Stačí si jen vyzvednout zásilku od rozvozce a správně ohřát. A výsledek je 100%.

 

Dobrou chuť přeje

Michaela Klopštock Rybová Dis.

Výživový poradce a trenér

SPORTCENTRUM Junior Žilina, SK

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio