INGREDIENCE
- Červená řepa 160 g
- Kozí sýr čerstvý 100 g
- Bulgur hrubý pšeničný – suchý stav 80 g
- Cibule 60 g
- Olej řepkový 4 g
- Polníček na ozdobení
- Pepř
- Sůl
- Zeleninový vývar
POSTUP
Řepu uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zlehka orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme bulgur, chvíli promícháme, aby se jednotlivá zrníčka obalila olejem a zalijeme vývarem, vývar postupně nasakuje do bulguru, proto kontrolujeme, případně dolijeme. Uvaříme doměkka. Smícháme s červenou řepou, opepříme, trochu osolíme ( raději méně, bude tam i slaný sýr). Sýr nakrájíme na větší kostky a posypeme jimi bulguroto na talíři, nahoru naskládáme polníček.